Jongeren vallen agent aan in Amsterdam

Jongeren hebben vanavond in de Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid een wijkagent aangevallen nadat hij een van hen wilde aanhouden. Zo valt op de website van AT5 te lezen, op beelden die AT5 van een omstander kreeg, is te zien dat andere agenten de wijkagent inmiddels te hulp zijn geschoten. Ze houden de rest van de jongeren op afstand. 

Dat gebeurde rond 19.30 uur vanavond. Volgens een omstander zorgde het groepje eerder op de avond voor overlast. De wijkagent vroeg vervolgens of een van hen zich kon identificeren.

Verzet
Omdat de jongen niet wilde meewerken, wilde de agent hem oppakken. Hij verzette zich daarbij. Andere jongeren gaven de agent ondertussen een schop of een klap. Hij riep tijdens de actie het noodsignaal 'assistentie collega', daarbij komen alle agenten in de buurt met spoed erbij om te helpen.

Aangifte
Een woordvoerder van de politie zegt dat de agent morgen aangifte gaat doen. 'Nu gaat alles op papier gezet worden. Mogelijk worden er later meer mensen aangehouden.' De politie hield de straat volgens haar al beter in de gaten omdat er regelmatig overlast door jongeren is gemeld.

Meerdere omstanders hebben de aanhouding en de belaging gefilmd. De politie vraagt hen de beelden op te sturen.