Ook FunX buigt voor moslimterreur, stopt met Ramadanshow

Radiozender FunX stopt met hun dagelijkse uitzending van 'Ramadan Late Night'. Niet vanwege tegenvallende luistercijfers, maar omdat een stelletje debiele moslims presentator Morad El Ouakili met de dood bedreigden. Hoe durven ze tijdens de Ramadan muziek te draaien? Op hun website kwam de jongerenzender met een verklaring, die hieronder te lezen is.

"Vorig jaar lanceerde FunX 'Ramadan Late Night'. Onder deze naam brachten we verhalen waarin de beleving van de ramadan centraal stond in de vorm van een radioprogramma, maar ook online, op social media en in de vorm van een podcast. Op basis van de vele positieve reacties van zowel publiek als gasten die hun verhaal deden, hebben we ervoor gekozen dit concept dit jaar te herhalen.

Dit heeft onverwacht heftige reacties op social media opgeroepen. Muziek en ramadan gaan volgens sommigen niet samen en daarom zou het programma van naam moeten veranderen. Diverse medewerkers van FunX en hun omgeving zijn met de dood bedreigd en aangezien hun veiligheid vooropstaat hebben we extra beveiliging in moeten huren. Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen.

Er zijn gelukkig ook mensen geweest die wel op een respectvolle manier hebben aangegeven waarom zij de naam 'Ramadan Late Night' ongepast vinden. Die feedback nemen wij serieus. FunX staat altijd open voor kritiek en alle content die wij maken, maken wij samen met onze doelgroep. Het gesprek met het publiek voeren over maatschappelijke onderwerpen betekent dat je ook bereid moet zijn naar elkaar te luisteren. Dat is de kracht van FunX.

Daarom hebben we besloten de show 'Ramadan Late Night' te schrappen. Tegelijkertijd geldt dat de ramadan nu een dagelijkse realiteit is in het leven van een deel van ons publiek en dus zullen wij dit onderwerp niet uit de weg gaan. Ons doel is nu meer dan ooit om mensen in deze tijd samen te brengen met inspirerende verhalen, tips, recepten etc. Dit zullen we vanaf vandaag doen door dit onderwerp een plaats te geven door onze hele programmering en op al onze kanalen, waarmee we de impact van onze boodschap juist denken te vergroten", zo eindigt de verklaring.

Tolerantieparadox
Om uiteindelijk te eindigen met de profetische woorden van filosoof Karl Popper, die in 1945 de Paradox van Tolerantie definieerde: "Als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs jegens hen die zelf intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie."