Collision 2: Zouggary is klaar voor kickboksoorlog

De kunsten van de spectaculaire kickbokser Zakaria Zouggary zijn in de ring een lust voor het oog. Keihard en voor de duivel niet bang, is de 24-jarige Glory-kickbokser ook zaterdag 21 december van de partij tijdens kickboksgala Collision 2: Badr vs Rico.


De groei van Zouggary door de jaren heen (Bron: YouTube)

De in Rotterdam geboren vedergewicht vecht in de Arnhemse GelreDome voor dertigduizend man publiek tegen de ongeslagen Amerikaan Asa Ten Pow. "Om voor zoveel mensen te mogen vechten, daar kan geen gevoel tegenop weet je", aldus de sympathieke Rotterdammer. "Ik ben gewend om in gymzaaltjes te gaan vechten en dat deed ik ook gewoon met alle plezier. Ik vergeet sowieso niet waar ik vandaan kom."

Trainer Khalid Chennouf is maar wat trots op zijn pupil. "Ik train hem al vanaf zijn achtste en het blijft gewoon genieten met die kinderen, een beetje opvoeden enzo. Daar was Zakaria ook bij. Ik wist niet dat zo'n kleine sportschool zo'n grote kampioen kon krijgen eigenlijk."

"Zakaria heeft een klein lichaam, maar hij is de baas over zijn hele lichaam. En wat mooi is bij Zakaria, hij heeft zelfvertrouwen. Hij is een voorbeeld voor andere mensen met zijn zelfvertrouwen", aldus Chennouf.

Lees ook: Collision 2: kickbokser Jaraya gaat slopen

Zouggary vocht zijn eerste partij al op zijn negende jaar, bij de jeugd. "Dan ben je nog een klein jochie met scheenbeschermers en hoofdbeschermer. Je lijkt dan op een gladiator, je mist alleen nog het schild. Toen moest je gewoon zoveel mogelijk wedstrijden draaien en niet teveel stilstaan bij het feit dat ik er echt mijn werk van wil maken ofzo. Ik had er gewoon enorm veel plezier in."

Zouggary werd al snel succesvol en als hoogtepunt won hij in Japan de K-1 Max. Daarna rees zijn ster bij kickboksorganisatie Enfusion, waarna hij aangetrokken werd door Glory.

Over de tegenstander is Zouggary niets dan respectvol, maar de bravoure komt dan toch eventjes tevoorschijn. "Het is een hele goede vechter, voor zover ik weet ongeslagen bij Glory, maar 21 december zal ik daar verandering in brengen. Ik weet wel dat het een beweeglijke creatieve vechter is, maar dat ben ik ook. En veel sterker ook."

Meepraten over Glory of kickboksen in het algemeen? Bezoek hier het FOK! kickboksforum!

Fight card Collision 2: Badr vs Rico
Rico Verhoeven vs. Badr Hari
Luis Tavares vs. Stéphane Susperregui
Mohammed Jaraya vs. Massaro Glunder
Zakaria Zouggary vs. Asa Ten Pow

Glory 74:
Alex Pereira vs. Ertugrul Bayrak
Serhii Adamchuk vs Aleksei Ulianov
Michael Duut vs. Ariel Machado
Itay Gershon vs. Li Sanjin

Superfight Series:
Jahfarr Wilnis vs. Antonio Plazibat
Donovan Wisse vs. Cesar Almeida
Cihad Kepenek vs. Nordine Mahieddine
Kevin van Heeckeren vs. Ulric Bokeme
Yi Xu vs. Rebekah Irwin