Verstappen: "Denk ik dat we blij kunnen zijn met ons seizoen"

Komend weekend staat de laatste race van het Formule 1-seizoen op het programma in Abu Dhabi en bij de vooruitblik naar die grand prix blikte Max Verstappen ook al voorzichtig terug op het aflopende seizoen.

"Terugkijkend denk ik dat we dit jaar blij kunnen zijn met ons seizoen, het eerste met Honda. Hopelijk kunnen we 2019 komend weekend met een hoogtepunt afsluiten, voordat iedereen Kerst en Nieuwjaar in gaat", zo vertelde de Nederlander aan Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur blikte ook vooruit naar de lastige omstandigheden in Abu Dhabi. "Na een geweldig weekend in Brazilië is iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing vol goede moed in aanloop naar de laatste race in Abu Dhabi. We gaan van het vloeiende circuit Interlagos naar een krap en bochtig Yas Marina circuit, waar de auto compleet anders afgesteld moet worden dan in Brazilië om het beste eruit te halen. Dat is altijd een uitdaging in Abu Dhabi, omdat we gedurende de vrije trainingen van dag naar nacht gaan, waarbij de tweede vrije training het belangrijkste is, want die is het meest representatief wat betreft condities tijdens de kwalificatie en de race."

Verstappen: "Denk ik dat we  blij kunnen zijn met ons seizoen" (Pro Shots / Imago)
Verstappen: "Denk ik dat we blij kunnen zijn met ons seizoen" (Pro Shots / Imago)