Agenten bespuugd en met de dood bedreigd

Na een mishandeling van een stadsgenoot op de Spoorlaan in Tilburg is woensdag een 34-jarige Tilburger aangehouden. De verdachte is onder flink verzet naar de cel gebracht, waarbij hij 3 agenten in hun gezicht heeft gespuugd en hen met de dood heeft bedreigd.

Rond 18.30 uur kregen agenten een melding van een mogelijke vechtpartij. Ter plaatse bleek dat de verdachte een man tegen zijn hoofd had geschopt. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.

Tijdens de reguliere insluitprocedure, waarbij de verdachte onder andere het touwtje uit zijn broek moeat verwijderen, verzette de man zich hevig. Hij werd door agenten naar de grond gebracht maar wist hen toch te raken als hij spuugt in hun richting. Ook bedreigde hij hen meerdere malen met de dood. Een van de agenten liep door het verzet van de verdachte letsel aan zijn hand op.

De man bleef agressief en is uiteindelijk onder flink verzet naar zijn cel gebracht. Hij zal vrijdag worden voorgeleid.

Breda
Ook in Breda was het raak. Daar werd afgelopen nacht op de Delpratsingel een verdachte aangehouden in verband met belediging van agenten. Een andere verdachte is gevlucht. Bij de aanhouding is een van de agenten in zijn gezicht gespuugd.

Omstreeks 01.15 uur zagen agenten een 24-jarige man uit Oosterhout achter een boom vandaan komen en naar zijn auto lopen. Zij besloten hierop om in gesprek te gaan met de man. Tijdens de controle kon hij echter geen identiteitsbewijs overhandigen. Zijn 21-jarige vrouwelijke passagier uit Breda kon dit wel. Beide personen waren niet meewerkend en werden gevorderd om weg te gaan.

Nadat de agenten weg reden kwamen zij erachter dat zij het identiteitsbewijs van de vrouw nog bij zich hadden. De agenten besloten hierop terug te rijden om deze terug te geven. Toen zij in de buurt van beide verdachten kwamen werden zij meerdere malen uitgescholden. De agenten besloten om beide verdachten aan te houden voor belediging.

De man vluchtte echter het Valkenbergpark in, de vrouw is aangehouden. Tijdens het omdoen van de handboeien richtte de vrouw zich naar een van de agenten en spuugde de agent in zijn gezicht. De vrouw is naar het cellencomplex gebracht voor verhoor. De man is vannacht niet meer aangetroffen.