Tachtig woningen ontruimd na plofkraak, bewoners terug naar huis

De hulpdiensten hebben naar aanleiding van een plofkraak in Venlo de omgeving van een gebouw aan de Keulse Poort afgezet.  Rond 03:30 uur kregen de hulpdiensten melding van een luide knal bij een pinautomaat aan de Keulse Poort. Kort na de explosie zagen getuigen vermoedelijk een scooter met verdachten wegvluchten. Er zijn geen gewonden.

Nader onderzoek
De omgeving is uit voorzorg ruim afgezet omdat nog onduidelijk is of er mogelijk explosief materiaal bij de pinautomaat aanwezig is. Deze afzetting zal de komende uren blijven. De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) is opgeroepen om nader onderzoek te doen naar of er eventueel explosief materiaal nog aanwezig is.

Ontruiming omgeving
Uit voorzorg zijn ongeveer tachtig woningen in de directe omgeving ontruimd door de hulpdiensten. Ook gasten van een nabij gelegen hotel worden opgevangen.

Het pand waarin de pinautomaat zich bevindt zal nader worden onderzocht door deskundigen als de situatie veilig is. Hulpdiensten zijn en blijven de komende uren aanwezig.

Update 13:20 uur
De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) heeft het pand waarin de geldautomaat zich bevindt vervolgens uitvoering gecontroleerd op nog mogelijk aanwezige explosieven. Uit voorzorg werden hiervoor ongeveer 80 woningen ontruimd. De bewoners werden elders opgevangen, samen met gasten van een nabij gelegen hotel.

Uiteindelijk zijn er geen explosieven meer aangetroffen, waarna de bewoners en hotelgasten weer terug konden keren naar hun woningen en kamers. Het onderzoek is overgedragen aan het team Forensische Opsporing van de politie.

Tachtig woningen ontruimd na plofkraak, bewoners terug naar huis (Foto: Politie)
Tachtig woningen ontruimd na plofkraak, bewoners terug naar huis (Foto: Politie)