Komiek Jefferies: 'Een dingo kotst opgegeten moslimkind direct weer uit'

Elke FOK!ker kent komiek Jim Jefferies wel. De Australische stand-up comedian met een voorkeur voor zwarte humor over poep, pies, hoeren en bier, die praat alsof hij altijd dronken is en blijkbaar regelmatig in Amsterdam te vinden is. De komiek die de laatste jaren zijn tv-shows aangrijpt om vooral politiek bezig te zijn met vooral anti-Trump en anti-vuurwapenlobby's en de linkse agenda lijkt aan te hangen.

Tenminste, als de camera aanstaat.

Avi Yemini, een Australische rechtse activist die kritisch tegenover het Australisch immigratieprobleem staat, merkte dat op tijdens een interview voor de Jim Jefferies Show. Niet alleen probeerde Jefferies Yemini in een kwaad daglicht te stellen door antwoorden zodanig te verknippen zodat het leek alsof Yemini ultra-racistisch was, maar Jefferies was zelf ook duidelijk over zijn eigen mening over de islam. Dat laatste echter, alleen als de camera uit stond.

Gelukkig was Yemini voorbereid en liet een verborgen camera meedraaien zodat hij de val kon filmen waarin Jefferies hem wilde laten vallen. Daarnaast wist Yemini een aantal pikante uitspraken van Jefferies op te vangen en het moment waarop de komiek onder luid protest van Yemini de Profeet Mohammed tekent. "Ik ben geen grote fan van de islam. Een burka is stom en vernederend", bekent Jefferies.

Daarna begint Jefferies te praten dat zelfs beesten de islam niet te pruimen vinden. Als Yemini antwoord dat dingo's soms net zo stiekem zijn, komt Jefferies terug met een venijnig antwoord: "Dingo's kotsen verdomde moslimkinderen direct weer uit." Yemini antwoord beschaamd "eh, daar ben ik het niet mee eens. Je maakt geen grappen over het doden van baby's", waarop Jefferies antwoord "Okay, dan knippen we dit eruit. Ik zie er nooit slecht uit in dit soort interviews."

Kijk mee met de hypocrisie van Jefferies.


Jim Jefferies exposed (Bron: Youtube)

Dit was niet de eerste keer dat Jefferies een gore truuk uithaalde om iemand in een slecht daglicht te stellen. Jawbreakers – Lost Souls auteur Richard C. Meyer kwam eerder op de Jim Jefferies Show praten over diversiteit in de comic book industrie. Toen het interview werd uitgezonden, bleek Meyer onterecht te zijn neergezet als iemand die enorm intolerant tegenover diversiteit staat.

Meyer kon in tegenstelling tot Yemini geen bewijs van het tegendeel leveren, maar ook hij meldde op zijn Youtube-kanaal dat het interview sterk verknipt was uitgezonden.