Moeder en dochter opgepakt om mishandelen parkeerwachters

Een 38-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter uit Terheijden hebben zich zaterdagmiddag op de (Korte) Boschstraat in Breda misdragen en twee toezichthouders van de gemeente, een man en een vrouw, mishandeld. Het tumult ontstond nadat zij een bekeuring hadden gekregen omdat zij niet betaald hadden voor het parkeren van hun auto. Zij werden door de politie na het incident in hun woning aangehouden.

De toezichthouders deden aangifte. De vrouwelijke BOA verklaarde dat zij in de Boschstraat een auto op een betaalstrook zag staan. In de auto zat een vrouw achter het stuur te wachten. Zij had niet betaald zo bleek uit het programma op de diensttelefoon van de parkeercontroleur. Zij sprak de bestuurster aan die vertelde dat haar dochter iets moest ophalen.

Op dat moment stapte een jonge vrouw, de dochter, in aan de bijrijderszijde. De toezichthouder vertelde de dames dat zij een bekeuring kregen voor het niet betalen voor het parkeren in een betaalzone. Er ontstond een discussie met de zojuist ingestapte vrouw die riep dat zij dat niet kon maken. De parkeercontroleurs legden nogmaals uit dat er bekeurd werd waarna zij doorliepen.

In de Korte Boschstraat werden de handhavers opnieuw door de bijrijdster aangesproken die een beroep deed op het gratis kwartiertje. Hier was echter geen sprake van omdat het voertuig niet geregistreerd stond. De discussie escaleerde waarna de jonge vrouw uitstapte en begon te schelden. Ze pakte de BOA vast en sloeg haar in het gezicht. De mannelijke handhaver greep in en pakte de dochter vast. Hierop stapte moeder ook uit de auto die de mannelijke handhaver op zijn hoofd sloeg.

De dochter kon daardoor loskomen en gaf de vrouwelijke parkeerwachter een duw die daardoor op de grond viel. Ze kon enkele schoppen in de richting van haar hoofd ontwijken. Twee burgers hebben de handhavers nog geassisteerd en de jonge vrouw tegengehouden. Via het kenteken kwam de politie al snel op het spoor van de verdachten, die kort na het incident in hun woning zijn aangehouden. Zij werden verhoord en daarna weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.