Verbeek en Van Halst maken seizoen af bij Twente

Gertjan Verbeek en Jan van Halst laten hun oren niet hangen naar boze fans van FC Twente, die willen dat het duo meteen uit Enschede vertrekt.

Een deel van de aanhang houdt Verbeek en Van Halst verantwoordelijk voor de onrust binnen de club en de slechte prestaties. Sinds afgelopen weekend bungelt FC Twente onderaan de Eredivisie. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II (2-2) ging Van Halst zaterdag al eerder naar huis toe vanwege de dreigende sfeer in het stadion.

"Er was natuurlijk zo'n agressief sfeertje ontstaan. Soms is het dan verstandiger wat eerder weg te gaan. Ze komen niet aan mijn gezin, maar ik bescherm ze wel", vertelt de technisch directeur aan RTV Oost. Van Halst wordt juist door zijn gezin aangemoedigd om niet de handdoek in de ring te gooien. "Ze zijn thuis nog sterker dan ik bijna."

Coach Verbeek hoeft ondertussen niet te vrezen voor ontslag. "We blijven tot het einde doorknokken. We blijven erin, daar ben ik echt van overtuigd. Linksom of rechtsom, want als je dat niet meer gelooft kun je wel stoppen."