Button te snel in triatlon: diskwalificatie

Oud-Formule 1-coureur Jenson Button staat erom bekend regelmatig een triatlon af te werken. Afgelopen zaterdag deed de 37-jarige Brit mee aan de Ironman 70.3 in Oceanside, Californië, waar hij als derde eindigde in de leeftijdscategorie 35 tot 39 jaar. Althans dat dacht hij, want een snelheidsovertreding leverde hem diskwalificatie op.

Button legde de 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen onder de hete Amerikaanse zon in een prima tijd af en zou zich met zijn derde plaats verzekerd hebben van deelname aan het wereldkampioenschap. Tijdens het fietsen mocht er echter op Basilone Road vanwege veiligheidsredenen een kilometer lang niet harder gereden worden van veertig kilometer per uur. Button hield zich daar, net als vele anderen, niet aan en werd hierdoor gediskwalificeerd.

De Brit kon er niet mee zitten. "Ik was ontzettend blij met mijn derde plek, om er vervolgens achter te komen dat ik gediskwalificeerd was. Ach, geen zorgen, op naar de volgende triatlon."