Bayern waarschuwt United: "Müller onderdeel van ons DNA"

Bayern München heeft Manchester United gewaarschuwd om geen poging te wagen om Thomas Müller naar de Premier League te halen.

Louis van Gaal haalde als trainer van the Red Devils in een eerder stadium Bastian Schweinsteiger naar Old Trafford. Bayern heeft nu een officiele waarschuwing afgegeven aan United om af te blijven van de sterspeler.

De Engelse grootmacht wil zich mogelijk in de winterstop versterken en heeft het licht opgestoken in de Bundesliga. Daarbij lijkt Müller nadrukkelijk in de spreekwoordelijke picture te staan.

"Het zou niet moeten gebeuren dat iemand als Thomas Müller voor Manchester United komt te spelen", vertelt Bayern-bestuurslid Edmund Stoiber tegenover Bild. "De fans waren al ongelukkig met het vertrek van Schweinsteiger naar United. Maar hij was al 32 en was opzoek naar een nieuwe uitdaging. Maar onze fans zouden ons niet vergeten als Müller ons verlaat."

"Hij is het tegenovergestelde van iemand als Cristiano Ronaldo. Hij is meer dan alleen geen geweldige speler. Hij is onderdeel van het DNA van de club", aldus de voetbalbestuurder.