Advocaat: "Wij kunnen het Feyenoord moeilijk maken"

Dick Advocaat gaat met vertrouwen de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord in. Zondag was hij met Fenerbahçe met 2-1 te sterk voor Gaziantepspor.

"We hebben deze overwinning verdiend", concludeerde Advocaat op de officiële clubwebsite van Fenerbahçe. "In de eerste helft speelden we heel goed. Er blijft altijd een risico als het zo lang 1-0 blijft."

"We stopten veel energie in de eerste helft. Dat is misschien de reden waarom we daarna wat moeite hadden met het tempo. Soms konden we de laatste pass niet geven", ging Advocaat verder. Het was de tweede competitiezege voor de Nederlandse trainer in Turkse dienst.

Komende donderdag reist Feyenoord af naar Istanbul. "Nu wacht ons een mooie en spannende wedstrijd, tegen een goede tegenstander. Een ploeg die al 21 wedstrijden niet meer verloren heeft. Als wij zo spelen als in de eerste helft dan kunnen wij het Feyenoord moeilijk maken."

Robin van Persie zal donderdag, net als zondag, niet van de partij zijn. De spits is er op dit moment nog niet klaar voor, volgens Advocaat. "De conditietrainer werkt met hem en hij doet zijn best het te verbeteren."