Cillessen verliest bij Barça-debuut

Jasper Cillessen beleefde zaterdagavond een debuut om snel te vergeten. De doelman ging met Barcelona verrassend onderuit tegen Alaves met 1-2. De ontmoeting tussen het B-elftal van Barcelona tegen Alaves was niet bijzonder interessant in het eerste kwartier. Voor de debuterende Cillessen was het dan ook een kwestie van afwachten tot hij zijn eerste balcontact zou hebben.

Barcelona kreeg na een half uur de eerste kansjes. Een vrije trap van Neymar belandde bij Aleix Vidal; de Chileen kreeg vervolgens zijn voet niet goed tegen de bal aan, waardoor de mogelijkheid verloren ging.

In de 38e minuut was het niet Barça, maar Alaves dat brutaal de leiding nam. Deyverson wist na een voorzet, voor zijn man te komen, waarna de Braziliaan Cillessen kansloos liet: 0-1. De verrassende achterstand werd na de ‘break’ al snel ongedaan gemaakt. De Fransman Jérémy Mathieu kopte de thuisploeg langszij uit een hoekschok: 1-1.

Om het team van wat kwalitatieve impulsen te voorzien, en voor de winst te gaan, wisselde coach Luis Enrique Denis Suárez voor Lionel Messi. Ook Arda Turan moest niet veel later het veld ruimen en werd vervangen door Andres Iniesta.

Toen er ruim een uur gevoetbald was maakte Javier Mascherano een bijzonder zeldzame blunder, waarna Ibai Gómez opnieuw Cillessen wist te kloppen: 1-2. Daarbij zag de keeper er niet gelukkig uit. Omdat de muur van de bezoekers daarna stand bleef houden, leed Barcelona een zeldzame thuisnederlaag.

Jasper Cillessen debuteert met twee tegendoelpunten. (PRO SHOTS/Bagu Blanco
Jasper Cillessen debuteert met twee tegendoelpunten. (PRO SHOTS/Bagu Blanco