Öztürk juicht onderzoek naar hem toe

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk van de Groep Kuzu/Öztürk (beweging DENK) zegt een onderzoek naar hem toe te juichen. Hij maakte dat woensdagmiddag bekend in een reactie op het nieuws dat een stichting een onderzoek heeft geopend.

Het gaat om de Limburgse zorginstelling Daelzicht, die een integriteitsonderzoek is begonnen naar een transactie met Öztürk uit 2011. Volgens de beweging DENK staat de integriteit van Öztürk echter niet ter discussie, maar zou het gaan om een onderzoek binnen de organisatie.

De politicus kwam in beeld na vragen van NRC. De zorginstelling heeft in 2011 een voormalig zorgcomplex aan een bedrijf van Öztürk verkocht. Dit is volgens de krant tegen een opmerkelijk lage prijs gebeurd. Een andere zorginstelling, Reinaerde uit Utrecht, zegt onderzoek te doen naar mogelijke omkoping. Öztürk, die voorzitter is van DENK en parlementariër was voor de PvdA, zat in 2011 nog niet in de Kamer.

Veel vertrouwen
"Ik sta voor openheid en ben bereid om met volledige inzet mee te werken aan alle vormen van onafhankelijk onderzoek", aldus Öztürk. Hij spreekt over vele feitelijke onjuistheden in de berichtgeving.

Politiek leider Tunahan Kuzu van DENK laat weten "het volste vertrouwen te hebben in de heer Öztürk". Ook stelt hij dat de beweging "als één blok achter Öztürk staat en zal blijven staan." Hij zegt dat DENK geen volksvertegenwoordigers veroordeelt op basis van mediaberichten. "Wij zien de onderzoeken met veel vertrouwen tegemoet."

Öztürk juicht onderzoek naar hem toe
Öztürk juicht onderzoek naar hem toe (Foto: ANP)