Verbeek niet blij met schwalbe Robben

Het VfL Bochum van trainer Gertjan Verbeek verloor woensdagavond met 0-3 van Bayern München in de kwartfinales van de DFB Pokal. De Nederlandse oefenmeester was na afloop allerminst te spreken over landgenoot Arjen Robben, aanvaller van Bayern München. Robben maakte in de ogen van Verbeek een schwalbe en mede daardoor won de Rekordmeister woensdagavond van Bochum.

Toen het al 0-1 stond in het voordeel van Bayern, ging Robben tegen het rustsignaal aan naar de grond. Zijn duikeling leverde Bayern een penalty op, terwijl Bochum's Jan Simunek ook nog eens een rode kaart kreeg van de dienstdoende arbiter. Dat zette nogal kwaad bloed bij Verbeek.

De elfmetertrap van Thomas Müller trof geen doel, maar toch was Verbeek ziedend. "Dat was gewoon een schwalbe", liet Verbeek na afloop optekenen door het aanwezige journaille. "Het kan zijn dat er contact was, maar dit is de manier waarop we Robben kennen. Hij zoekt het allemaal zelf op."

"Naar mijn mening werd de bal gespeeld en is de rode kaart daarom niet terecht. Normaal gesproken ben ik trots dat ik Nederlander ben. Maar ik schaam mij.", zei Verbeek over de actie van zijn landgenoot. "Uiteindelijk kun je met tien man niet winnen van een tegenstander als Bayern München."