Nieuws
Iran zet olieprijzen verder onder druk
De olieprijzen zetten maandag de daling van afgelopen week voort. Het overaanbod dreigt alleen maar groter te worden, nu ook Iran weer op grote schaal mag gaan exporteren. Dit weekeinde werden de meeste economische sancties tegen het land opgeheven.
Brentolie werd maandagochtend rond 07.00 uur op de termijnbeurs in Londen verhandeld voor 28,40 dollar per vat, een daling van 1,9 procent, na eerder een dieptepunt van 27,67 dollar te hebben bereikt. Amerikaanse olie was 1,6 procent goedkoper op 28,95 dollar per vat.
Iran zet olieprijzen verder onder druk (Foto: ANP)
Klopt!
In 1970 zat hij er naast, daarna werd er op 2000 gegokt, toen op 2010 etc. (Peak oil is wanneer de maximale productie van olie is bereikt en daarna alleen nog maar minder word)
- Epicurus
En het wordt steeds economisch haalbaarder om uit moeilijkere bronnen olie te halen. Waarvan teerzanden een bekend voorbeeld is.
Elke 10 jaar wordt er gezegd dat we peak oil hebben bereikt, maar steeds blijken er toch nieuwe (en economisch haalbaar) reserves te zijn. Tuurlijk raakt de olie een keer op, maar voorlopig nog niet.
*facepalm*
Als je niet weet wat peakoil is, houdt u mond dan svp. In de jaren 70 was er geen olie tekort er was een embargo van de OPEC. Dat heeft niks te maken met peakoil
Verder klopt van je statement geen reet. Rusland heeft nog grote reserves, de VS heeft nog grote reserves, Venzuela heeft nog grote reserves, echt je hele statement klopt gewoon NIET. Maar ach ik zit in de commodity trade, wat weet ik er nou van?
https://en.wikipedia.org/(...)d_States#/media/File:US_Proved_Crude_Oil_Reserves.svg
https://en.wikipedia.org/(...)reserves#/media/File
https://en.wikipedia.org/(...)_proven_oil_reserves
- Epicurus
2: Door fracking is de VS de grootste producent geworden, en conventioneel zit er in de golf van mexico en Alaska nog plenty olie. Het is alleen een dure bedoening om het op te pompen.
3: Restanten in Irak & Iran? Allicht heeft de conflictsituatie in die regio er mee te maken dat de productie niet zo hoog ligt?
4: Als het om bewezen reserves gaat dan spant Venezuela al een tijdje de kroon. Nog los van megavondsten voor de kust van Brazilië.
Lees je eens in voordat je maar wat roept
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken