Maker Hitman Pro multimiljonair

De man achter Surfright, Mark Loman, is na de verkoop van zijn bedrijf in één klap multimiljonair. Het bedrijf achter HitmanPro, het populaire virusverwijderprogramma, is verkocht voor 29 miljoen euro. Zijn opmerking: 'niet gek voor een hobbyprojectje'.

'Het is geweldig, maar ik kan niet echt zeggen dat er een droom is uitgekomen,' vertelde Loman aan het AD. 'Ik ben nooit met het grote geld bezig geweest. Ik wilde gewoon mensen helpen om hun computer veilig te houden. Maar ik heb wel eens voor de gekkigheid gezegd: ik wil een miljoen gaan verdienen. Nou, dat is dan gelukt. Maar eigenlijk ben ik per ongeluk groot geworden. Niet gek voor wat aanvankelijk een hobbyprojectje was.'

HitmanPro heeft 20 miljoen gebruikers, waarvan een groot gedeelte in de VS. Het bedrijf is verkocht aan het Britse Sophos. Over de verdeling van het geld doet Mark geen mededelingen. HitmanPro en HitmanPro Alert worden geïntegreerd in de virusbeveiliging van Sophos.

Mark Loman is in 2007 Surfright begonnen nadat hij gefrustreerd raakte over de hoeveelheid computers die hij repareerde voor kennissen. Hij ontwikkelde het programma HitmanPro dat vanaf dag een geprezen werd door critici. In de eerste instantie was het gratis, maar na 2007 ging het €19,95 per jaar kosten. Het programma is beter en scant sneller dan de concurrentie, aldus kenners.