Hamilton vindt tweestrijd goed voor de sport

Toto Wolff lijkt de aanhoudende spanningen tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg zat te zijn. Recent verklaarde de Mercedes-teambaas dat wanneer zijn rijders ook komend jaar voor onderlinge problemen blijven zorgen, één van de twee op zoek kan naar een ander team. "Het is niet makkelijk wanneer één van onze rijders wint, de andere altijd boos is," zei Wolff. "Het heeft effect op het team en dat moet stoppen." Tijdens het Mercedes' Stars and Cars-evenement in Stuttgart herhaalde Wolff die woorden nog maar eens. "Mocht het niet veranderen, zullen we inderdaad eens moeten kijken hoe we onze line-up in de toekomst in gaan vullen." 

Gevraagd naar een reactie op de uitspraken van zijn teambaas, antwoordde Nico Rosberg: "Ik hoop dat Toto op die conclusie terugkomt en beseft dat het eigenlijk heel goed gaat." De resultaten lijken hem gelijk te geven. Tijdens de afgelopen 38 raceweekenden pakte Mercedes 36 pole-positions en 32 zeges. "Toto is ook altijd heel goed met de situatie tussen Lewis en mij omgegaan. Wel zie ik bij hem een paar extra grijze haren en dat zou wel eens vanwege ons kunnen zijn," grapte Rosberg zittend naast zijn teambaas. 

De Duitse nummer twee van het afgelopen seizoen kreeg bijval van rivaal Hamilton. "Ik ben het helemaal eens met Nico, en dat is waarschijnlijk de eerste keer dit jaar," glimlachte de wereldkampioen. "De tweestrijd met Rosberg is erg goed voor de sport. Het zorgt voor een hoop dynamiek binnen het team en ik geloof niet dat daar iets negatief aan is. Er is niets dat we samen niet kunnen bereiken, dus we zullen met elkaar blijven communiceren zoals we altijd gedaan hebben. Mocht er een probleem zijn, dan praten we dat uit. Maar die hebben we nu niet, er zijn geen problemen."