Release Fallout 4 zorgt voor flinke dip pornhub-verkeer

De release van de langverwachte RPG Fallout 4 heeft een behoorlijke impact gehad op het bezoekersaantal van fapdomein pornhub. Het verkeer naar de pornografische website daalde met een goede 10%, wat in vergelijking met normale dagen aanzienlijk is.

Pornhub heeft zijn huiswerk goed gedaan. Zo onderzochten de mensen achter de website dat bijvoorbeeld de vroege ochtenduren van de releasedag een kleine piek van 5% vertoonde, en verklaart dat dit waarschijnlijk het moment was dat de game aan het installeren was. Vanaf 5 uur 's ochtends en tegen de middag daarentegen dook het bezoek drastisch omlaag, om vervolgens tegen de avond weer op een normaal niveau te zitten. Vervolgens is er na vijf uur weer een flinke dip te herkennen.

Pornhub heeft nog enkele andere onderzoeken gedaan naar de correlatie tussen daling in de bezoekersaantallen van hun website en de release van games. Zo laat onderstaande grafiek zien welke impact verschillende gamegenres hebben op het websiteverkeer. Pornhub zegt zo'n 60 miljoen bezoekers per dag te krijgen, waarvan veel gamers zijn. De grafieken zijn opgesteld met Google Analytics.

Fallout 4 kwam op 10 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.