Tennistalent Van Rijthoven (18) wint opnieuw futuretoernooi

Tim van Rijthoven heeft zijn tweede futuretitel van dit najaar weten te winnen. Op het Griekse hardcourt in Heraklion was de jonge Brabander, in drie sets te sterk voor de Amerikaan Gonzales Austin (ATP-736). Het werd 4-6, 6-3 en 7-5.

In de eerste set kreeg Van Rijthoven geen enkele breakkans, terwijl zijn tegenstander zijn enige mogelijkheid verzilverde. In de tweede set was het andersom en had Van Rijthoven aan één break genoeg om de set te pakken. 

Na een zwaarbevochten eerste servicegame in de beslissende set kwam Van Rijthoven op gelijke hoogte en op 3-3 wist de als achtste geplaatste Van Rijthoven een break te plaatsen. Op 5-4 lukte het achttienjarige tennistalent niet om de partij uit te serveren, maar na een nieuwe break op 5-5 was hij wel succesvol. 

Van Rijthoven is bezig aan een sterk najaar. In oktober wist hij een future in Antalya te winnen en een week later de halve finale te halen. Vorige week was hij in het Griekse Heraklion verliezend finalist. Deze week was hij wel succesvol. Hij stond begin oktober op plek 1200 op de ATP-ranking. Volgende week zal hij de top 600 binnen komen. 

In Kuwait was er ook Nederlands succes. Lennert van der Linden versloeg in de finale van het futuretoernooi Hugo Grenier met 6-4 en 7-6 (1). De 26-jarige civiel technicus boekte zijn tweede toernooizege in zijn carrière. Antal van der Duim haalde ook de finale van een futuretoernooi. Hij verloor in Estland echter met 6-2 en 6-1 van Petr Michnev.