Boom is klaar voor WK wielrennen in Richmond

Lars Boom kreeg in het afgelopen jaar flink wat kritiek te verduren. Hij was betrokken vlak voor de start van de Tour de France bij een cortisol-affaire, stapte uiteindelijk af en kreeg daar veel kritiek op. Bovendien werd in een column in het Algemeen Dagblad de vloer met hem aangeveegd.

"Het deed wel wat met me, ik trok het me wel aan", blikte Boom terug op de afgelopen tijd. "Maar het ging ook weer weg en dan is het echt prima. Ik heb niet veel koersen gereden daarna, hard getraind thuis. Dit wordt de laatste wedstrijd van het seizoen, laten we er maar een klapper van maken. Ik heb hier bewust naar uitgekeken."

Inmiddels heeft Boom alle negatieve berichten achter zich gelaten en richt zich dus volledig op het WK wielrennen in Richmond. De wielrenner van Astana fungeert voor ons land als schaduwkopman en is er helemaal klaar voor. Niki Terpstra is de kopman van de Nederlandse ploeg.

Boom heeft echter geen moeite met deze rolverdeling. "Als de een niet goed is en de ander wel, moet je dat tegen elkaar zeggen. Dan kun je anticiperen. Het belangrijkste is een mooie uitslag, het maakt niet uit wie van ons dat verzorgt."