Shenmue 3 krijgt fysieke release op PlayStation 4

Shenmue 3 zal een fysieke versie krijgen op release voor zowel pc als PlayStation 4. Dat beloofde de ontwikkelaar op de Kickstarter-pagina van het project.

Een versie op schijf was al beloofd voor pc, maar er kwamen veel teleurgestelde reacties op het feit dat een fysieke PlayStation 4-versie uitbleef. Voor zowel pc als PlayStation 4 zijn nu dus de fysieke en digitale versie beschikbaar als beloning voor het steunen van de Kickstarter. Mensen die reeds 60 dollar doneerden en de fysieke pc-versie gekozen hadden, krijgen de mogelijkheid om alsnog te switchen naar de fysieke PlayStation 4-versie.

Tijdens Sony's E3-moment enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat Shenmue 3 ontwikkeld zal worden als er genoeg ondersteuning blijkt te zijn voor crowdfunding. Het eerste doel van twee miljoen werd binnen negen uur gehaald. De financiering is sindsdien behoorlijk gestagneerd; het nieuwe doel van tien miljoen moet binnen twaalf dagen gehaald worden, terwijl het bedrag nu net tegen vierenhalf miljoen aan zit.