Ernstige mishandeling bij TT en in Warffum

Tijdens de TT-nacht in Assen is een 24-jarige inwoner van die plaats ernstig mishandeld. In de Groningse plaats Warffum was het eveneens raak. Daar werd een 21-jarige man mishandeld. Beide slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht.

In Assen werd rond 02.00 uur een man ernstig gewond aangetroffen op de Groningerstraat, vermoedelijk als gevolg van een mishandeling. Hij werd gereanimeerd en later naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak en heeft na gesprekken met getuigen een signalement verspreid van een groepje mogelijke verdachten. De politie heeft naar drie mannen gezocht, maar dat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag nog geen resultaat opgeleverd.

De politie heeft tijdens de TT-nacht tien aanhoudingen verricht wegens uiteenlopende overtredingen. Op de Rolderstraat in Assen hielden agenten twee mannen uit Rolde en een man uit Buinen aan omdat ze een man en vrouw zouden hebben mishandeld.

Aanspreken
In Warffum werd een 21-jarige man uit Uithuizermeeden aangevallen omdat hij een groepje jongeren aansprak. Ze veroorzaakten overlast en richtten vernielingen aan. Toen hij er wat van zei, werd de man geslagen en mogelijk ook gestoken met een mes. Het slachtoffer liep een diepe snee in zijn wang op en werd per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. De politie wil in contact komen met getuigen.