Doden en gewonden bij herdenking Waterloo

Ook de herdenking van de Slag van Waterloo heeft zijn tol geëist. Tijdens een spektakel met vuurwerk rond de herdenking van de bloedige veldslag tweehonderd jaar geleden, hebben drie mensen brandwonden opgelopen. Een van hen, een Brit, raakte zwaargewond. Het was een figurant van de show Inferno, die donderdagavond werd opgevoerd.

Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De man, die naar een brandwondencentrum moest, is niet meer in levensgevaar. De twee andere gewonden konden ter plaatse worden verzorgd.

Tijdens de festiviteiten vrijdag kreeg een Britse bezoeker een hartaanval. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden. Voor zijn leven wordt gevreesd.

Donderdagmiddag was al een man overleden die deelnam aan de historische reconstructie van de strijd. Hij zou aan een aandoening zijn bezweken.

Bij de man ging het om een zogenoemde re-enactor, een persoon die een historische gebeurtenis naspeelt. Aan de reconstructie van de slag, die vrijdag- en zaterdagavond plaatsvindt, nemen 5000 re-enactors uit 52 landen deel.