KNSB wil WK allround in Olympisch Stadion

Als het aan schaatsbond KNSB ligt wordt het wereldkampioenschap allround schaatsen in 2018 verreden in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Mocht dit niet lukken dan is het vernieuwde Thialf in Heerenveen de kandidaat.

KNSB-directeur Paul Sanders lichtte de plannen toe: "Het klopt. Het WK allround in het Olympisch Stadion lijkt ons mooi, maar er zitten natuurlijk grote financiële belangen en risico's aan, dus we moeten het eerst goed onderzoeken." Hierbij zijn meerdere partijen betrokken, waaronder het sportmanagementbureau House of Sports.

Dat organiseerde in samenwerking met de KNSB in maart vorig jaar in het Olympisch Stadion het NK Allround en het NK Sprint. De Coolste baan van Nederland werd een groot succes met volgepakte tribunes.

Sanders weet nog niet of de plannen haalbaar zijn, maar hij ziet het zeker als een serieuze optie. "Je krijgt een ander soort publiek op de tribune, de sfeer is anders. Het is een beetje 'Terug naar hoe het was', daar zijn mensen gevoelig voor. Bij een WK zal dat effect waarschijnlijk nog sterker zijn, dus het zou mooi zijn als het zou kunnen."

De Coolste baan van Nederland was vorig jaar een succes (Pro Shots/Erik Pasman)
De Coolste baan van Nederland was vorig jaar een succes (Pro Shots/Erik Pasman)