Parkeerverbod rond villa's George Clooney

Iedereen die binnen honderd meter van een van de twee Italiaanse villa's van George Clooney parkeert kan rekenen op een boete van 500 euro. Dat meldt Telegraph.

De burgemeester van Laglio, Roberto Pozzi, voerde de regel in voor zowel auto's als boten in het Comomeer waaraan de optrekjes van de filmster zijn gelegen. Tot genoegen van de burgemeester is Clooney al meer dan tien jaar af en toe bewoner van het dorpje en kocht later nog een tweede pand om meer van zijn privacy te kunnen genieten. Toch bleef het vastgoed onverminderd populair bij fotografen.

Om hardnekkige paparazzi definitief op afstand te houden schiet de burgemeester nu te hulp. Dat deed hij ook toen bleek dat Clooney wel eens in zijn dorp zou kunnen gaan trouwen vorig jaar. Pozzi voerde toen een soortgelijke verordening in die tijdelijk gold om de pers weg te houden tijdens de eventuele drukte in het dorp. "Het gaat om het verkeer en de veiligheid", meldde hij toen over de trouwerij die uiteindelijk plaatsvond in Venetië. "Het is erg gevaarlijk en het is ook een zaak van privacy."