Tost: Max en Carlos gewaagd aan elkaar

Teambaas Franz Tost van Toro Rosso verwacht dat zijn pupillen Max Verstappen en Carlos Sainz aan elkaar gewaagd zijn komend seizoen in de Formule 1. "De een zal soms wat beter zijn in de kwalificatie en de ander sneller in de wedstrijd, maar al met al denk ik dat ze ongeveer even goed zullen zijn", aldus de Oostenrijker, die aan zijn tiende seizoen als leider van het opleidingsteam van Red Bull begint.

Tost was onder de indruk van de 17-jarige Verstappen en zijn drie jaar oudere Spaanse ploeggenoot tijdens de recente testraces in Barcelona. De Limburger reed daar in twee dagen meer dan tweehonderd rondes, ruim duizend testkilometers. "Die twee zijn veel volwassener dan menigeen zou verwachten. Ze hebben goed gepresteerd, zijn gedreven en werken heel goed samen met het team."

Tost denkt dat Verstappen en Sainz het komende wereldkampioenschap dik in de punten zullen rijden. "Ons doel is de vijfde plaats in het teamkampioenschap. Ik denk zeker dat ons dat gaat lukken, ook al rijden we met zogenaamde onervaren coureurs. Wij leiden ze zo goed op, dat ze er bij de eerste race in Melbourne (15 maart) helemaal klaar voor zijn."