Judoka Grol op de mat in Düsseldorf

Judoka Henk Grol komt volgende week zondag in actie op de Grand Prix van Düsseldorf, het eerste grote toernooi van het jaar. Hij is samen met 21 andere judoka's opgenomen in de selectie van bondscoaches Maarten Arens en Marjolein van Unen.

Het toernooi in Duitsland maakt deel uit van het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar Grol (-100 kg) zijn grote droom wil laten uitkomen. Jeroen Mooren (-60 kg), Junior Degen (-66 kg), Sam van t Westende (-73 kg), Neal van de Kamer, Frank de Wit (-81 kg), Guillaume Elmont, Noël van t End (-90 kg), Michael Korrel (-100 kg), Roy Meyer (+100 kg) nemen ook deel aan het toernooi dat volgende week vrijdag met de lichtste gewichtsklassen van start gaat.

De Nederlandse vrouwenselectie voor de Grand Prix in Düsseldorf bestaat uit Birgit Ente, Miranda Wolfslag (-52 kg), Carla Grol, Sanne Verhagen (-57 kg), Anicka van Emden, Jennifer Wichers (-63 kg), Sanne van Dijke, Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Karen Stevenson (-78 kg), Lena Buseman, Tessie Savelkouls (+78 kg).

Omdat het Grand Slam-toernooi van Parijs dit jaar éénmalig in het najaar plaats heeft is het toernooi in Düsseldorf een grotere plaats gekregen in het kader van een voorbereiding  op weg naar het Europees kampioenschap in april.