Lierse SK zet Swinkels op straat

Het is een vreemde dag voor Arjan Swinkels. De verdediger van Lierse SK kreeg vandaag te horen, dat hij per direct geen deel meer uitmaakt van de hoofdmacht. Ook de 30-jarige Hernan Losada, vice-aanvoerder van de geel-witten, ligt eruit.

"Ik ben verbijsterd," aldus Swinkels, die in het verleden in het shirt van Willem II speelde. "Ik heb de afgelopen seizoenen bijna tachtig procent van de wedstrijden gespeeld en dan krijg je ineens dit. Er werd niet eens een reden voor gegeven. We moesten onze kastjes meteen leeghalen. En als we wilden trainen, moesten we maar naar een veld van de jeugdafdeling twee dorpen verderop. Echt absurd."

Gisteren stapte trainer Slavisa Stojanovic ook al op bij Lierse SK. "Opgestapt, ontslagen, een combinatie denk ik", deed Swinkels een gooi naar de reden. Direct na het ontslag van Stojanovic werd Herman Helleputte als opvolger gepresenteerd.

Toch blijft Swinkels zijn vraagtekens bij de gang van zaken plaatsen. "Ik weet niet of deze actie uit zijn koker komt. Ik heb begrepen dat het meer iets van zijn Franstalige assistent zou zijn. Maar we gaan nu eerst eens uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Mijn contract hier loopt in principe nog anderhalf jaar door. Maar de transfermarkt is nog twee dagen open."