IJsbeertweeling geboren in Blijdorp

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is een ijsbeertweeling rijker. Op beelden van de webcam in het kraamhol is moeder Olinka te zien met twee kleine ijsbeertjes. De tweeling is geboren op 2 december. Blijdorp heeft twee weken de adem ingehouden tot duidelijk was dat de beertjes in goede gezondheid verkeerden.

Het geslacht van de nieuwelingen is nog niet bekend. Bij de geboorte is een ijsbeerbaby niet veel groter dan een cavia en volledig hulpeloos. Moeder Olinka heeft al vaker jongen grootgebracht met dezelfde vader, Eric. Haar laatste jong Vicks, uit 2010, is inmiddels aan een vrouwtje gekoppeld en woont in Frankrijk.

De kraamruimte ligt geïsoleerd van publiek en verzorgers. Het minste geluid kan de rust verstoren met als gevolg dat de jongen het niet redden. De komende maanden blijven moeder en haar jongen in winterrust en moet de tweeling aansterken. Als alles goed gaat, komen de ijsbeertjes in het begin voorjaar naar buiten. Belangstellenden kunnen moeder en jongen tot die tijd zien via de webcambeelden op de site van de diergaarde.

De laatste keer dat in Blijdorp een ijsbeertweeling werd geboren was in 1996.