'Aandelenemissie Formule 1 uitgesteld'

Het lijkt erop dat het naar de beurs brengen van de aandelen van de Formule 1 voorlopig uitgesteld wordt. De reden hiervoor is dat de sport op dit moment negatief in het nieuws is door de ondergang van de teams Caterham en Marussia, terwijl Lotus, Force India en Sauber een betere inkomensverdeling eisen.

Grootaandeelhouder CVC Capital wilde de Formule 1 in 2012 al naar de beurs in Singapore brengen, maar dat werd destijds uitgesteld vanwege marktonzekerheid. Ook had F1-baas Bernie Ecclestone enkele rechtszaken af te wikkelen. Deze onzekerheden zijn inmiddels verdwenen en volgens Bloomberg wilde CVC de aandelen volgend jaar naar de markt brengen. Goldman Sachs, Morgan Stanley en UBS waren al ingeschakeld om de beursgang te begeleiden.

De recente ontwikkelingen in de Formule 1 lijken nu voor uitstel te zorgen. Caterham en Marussia deden de afgelopen races niet meer mee en proberen nog een doorstart te maken. Lotus, Force India en Sauber hebben het door de gestegen kosten financieel zwaar. Volgens voormalig FOTA-baas Oliver Weingarten wil CVC dat 'de negativiteit die rond de sport weggaat en er een stabiele situatie komt, voordat de aandelen de markt op gaan'.