F1-team Lotus tevreden over nieuwe neus

Het Formule 1-team Lotus is tevreden over de eerste circuittest van de nieuwe neus van de bolide. De renstal uit Enstone rijdt nu rond met een vorkneus, maar deze moet voor het seizoen 2015 vervangen worden door een 'normale' lage neus. Daarom werd hiermee afgelopen vrijdag in Austin getest.

Technisch directeur Nick Chester is tevreden over de eerste resultaten. "De neus presteerde redelijk zoals we hadden verwacht. De auto deed het iets minder dan met de huidige neus, maar dat lag ook in de lijn der verwachting. We hebben zeer nuttige data verzameld die ons zal helpen bij de verdere ontwikkeling van de neus. De toekomstige neus zal niet veel afwijken dan waarmee we in Austin hebben gereden, maar we blijven natuurlijk doorontwikkelen."

Ook komende vrijdag in Brazilië zal Lotus de nieuwe neus weer gaan testen. Volgens Chester ligt ook de rest van het werk voor de Formule 1-auto voor 2015 op schema. Hij vindt het daarom goed dat enkele concepten nu al op de huidige auto uitgeprobeerd kunnen worden.