Groots onthaal 'Mannschaft' in Berlijn

De Duitse nationale voetbalploeg wordt dinsdagochtend groots onthaald in Berlijn. De kersverse wereldkampioen wordt direct in de Duitse hoofdstad gehuldigd. De reis van Joachim Löw en zijn manschappen duurde wel een stuk langer dan verwacht. Bij het laden van de bagage raakte het vliegtuig namelijk beschadigd.

Aanvankelijk zou het toestel rond 09:00 aankomen op de Berlijnse vluchthaven Tegel, maar dit zal nu iets later worden.De selectie stapt vanuit het vliegtuig direct op een touringbus en wordt daarmee door de stad gereden. De verwachting is dat dit onder toeziend oog van miljoenen mensen zal gebeuren. Bij de Brandenburger Tor is een groot podium gebouwd waar de selectie wordt gehuldigd.

Burgemeester Klaus Wowereit zal Die Mannschaft aldaar ontvangen en in het zonnetje zetten. Omdat er grote drukte verwacht wordt, zijn er op diverse plaatsen in de stad grote schermen neergezet, waarop de huldiging live te volgen is.

Duitsland werd zondag voor de vierde maal in de historie wereldkampioen. De laatste keer dateerde alweer van 24 jaar geleden, toen de Oosterburen in Italië zegevierden. Ook toen was Argentinië de tegenstander in de finale en werden de Zuid-Amerikanen met 1-0 verslagen.