Incident met chemische stoffen in Maastricht

Bij afvalverwerker Sita in Maastricht is maandagmiddag een incident gebeurd met chemische stoffen. Er zijn geen gewonden gevallen. In een van de loodsen op het bedrijfsterrein heeft een chemische reactie plaatsgevonden.

"Daardoor is brand ontstaan", vertelt een woordvoerder van de brandweer. In de loods liggen bijtende stoffen en zouten opgeslagen. De brandweer probeert het vuur met schuim te bestrijden. Meerdere korpsen zijn ter plaatse.

Ook verricht de brandweer metingen om te controleren of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. "De uitslagen daarvan verwachten we later op de avond", zegt de woordvoerder. De bluswerkzaamheden verlopen volgens haar voorspoedig. "Er staat bovendien weinig wind, waardoor de rookpluim recht omhooggaat."

De zegsvrouw verwacht dat inwoners van de Limburgse stad daardoor weinig hinder ondervinden van de brand. "Maar er vliegt wel een helikopter van de politie rond om de situatie in de gaten te houden."

Over de oorzaak van het incident aan de Ankerkade is nog niets bekend. Rond 16.30 uur gaf de brandweer groot alarm af. Het afvalverwerkingsbedrijf ligt op het industrieterrein Beatrixhaven.