[RG] Titelverdedigster Serena Williams naar huis

Serena Williams is woensdag in de tweede ronde van Roland Garros uitgeschakeld. De Amerikaanse titelverdedigster boog voor de 20-jarige Spaanse Garbiñe Muguruza: 6-2 en 6-2. Eerder op op de dag verloor Serena's zus Venus Williams van de Slowaakse Anna Schmiedlova. De 19-jarige is nu Muguruza's volgende opponente.

Muguruza zette vanaf het begin van de partij Serena onder druk. De Amerikaanse bewoog slecht en kwam een dubbele break achter, wat ze niet meer kon pareren. Ook in de tweede set liet Muguruza uit naar een dubbele break: 3-0. Serena brak toen terug, maar leverde vervolgens meteen haar opslag andermaal in, waarna Muguruza geen steken meer liet vallen.

Venus Williams werd dus ook al in de tweede ronde uitgeschakeld. De 19-jarige Anna Schmiedlova uit Slowakije was met 2-6, 6-3, en 6-4 te sterk voor de 33-jarige Amerikaanse. In 2002 stond Williams in de finale in Parijs.

Ook de nummer dertien van de wereldranglijst, Flavia Pennetta, verloor. De Zweedse Johanna Larsson versloeg haar met 5-7, 6-4 en 6-2. De als achttiende geplaatste Eugenie Bouchard wist haar partij wel te winnen. De Canadese versloeg Julia Görges uit Duitsland met 2-6, 6-2 en 6-1. In de derde ronde neemt ze het op tegen Larsson.

In het mannentoernooi werd Facundo Bagnis uitgeschakeld door Ernests Gulbis (18) uit Letland. Hij verloor met 2-6, 5-7 en 0-6. De Argentijn baarde afgelopen maandag opzien door met 6-1, 6-2, 1-6, 3-6 en 18-16 te winnen van Julien Benneteau.

De Fransman Gilles Simon (29) is eenvoudig verder op het Franse gravel. Hij won van de Colombiaan Alejandro Gonzalez met 6-4, 6-0 en 6-2.