Geen hond kijkt naar Ton van Royen

Ton van Royen was maandagavond voor het eerst in zeven jaar weer op televisie met een eigen programma, maar wist niet veel kijkers te boeien. De eerste aflevering van zijn nieuwe SBS6-programma Het Is Wel Je Kind trok 408 duizend kijkers, terwijl vorige week maandag op hetzelfde tijdstip nog 913 duizend mensen afstemden op het slot van Celblok H. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Het programma, waarin Van Royen op de bres springt voor kinderen die de dupe zijn van de scheiding van hun ouders, ontbreekt ook in de top met beste 25 programma's van maandagavond. Van Royen liet echter eerder aan Novum Nieuws weten kijkcijfers minder belangrijk te vinden en liever iets teweeg wil brengen bij de kijkers. "Ik hoop dat mensen die in zo'n situatie zitten dit programma, en vooral het verdriet van die kinderen, zien en zich toch achter de oren krabben", zei de presentator.

De meeste mensen, ruim twee miljoen, kropen maandag voor de buis voor het achtuurjournaal van de NOS. Goede Tijden, Slechte Tijden wist als tweede de meeste kijkers te boeien. Naar de RTL 4-soap keken bijna twee miljoen mensen. De top drie wordt gecompleteerd door Spoorloos, waar ruim 1,9 miljoen mensen op afstemden.