Finale EK 2020 in Londen of München

Negentien steden zijn in de race om een aantal wedstrijden van het Europees kampioenschap in 2020 te mogen organiseren. De halve finales en finale zullen worden gespeeld of op Wembley (Londen, Engeland) of in de Allianz-Arena (München, Duitsland). 

Ook de KNVB heeft met Amsterdam een bod gedaan om vier duels te mogen organiseren. Naast Nederland, Engeland en Duitsland hebben nog zestien andere landen met hun steden een bidbook ingeleverd bij de UEFA. Dit zijn: Azerbeidzjan (Baku), Wit-Rusland (Minsk), België (Brussel), Bulgarije (Sofia), Denemarken (Kopenhagen), Macedonië (Skopje), Hongarije (Boedapest), Israël (Jeruzalem), Italië (Rome), Ierland (Dublin), Roemenië (Boekarest), Rusland (St. Petersburg), Schotland (Glasgow), Spanje (Bilbao), Zweden (Stockholm) en Wales (Cardiff). 

Van de 32 landen die interesse toonden, hebben negentien dus echt van de mogelijkheid gebruikt gemaakt een bid in te leveren bij de UEFA. Twaalf steden zullen drie groepswedstrijden mogen organiseren plus een wedstrijd uit de achtste of kwartfinale. Op 19 september maakt de UEFA bekend welke steden een pakket krijgen toegewezen.