[EL] Uitslag Red Bull Salzburg - AFC Ajax

Ajax is er vanavond wederom niet in geslaagd om van Red Bull Salzburg te winnen en is uitgeschakeld in de Europa League. In Oostenrijk was de thuisploeg met 3-1 te sterk, waar het vorige week met 3-0 in Amsterdam wist te winnen.

Voor rust had Red Bull Salzburg al op een ruime voorsprong kunnen staan. De Oostenrijkers passeerden de verdediging van Ajax met regelmaat zonder grote problemen, waardoor onder andere Alan, Kampl, Soriano, Mané en Ulmer grote kansen kregen. Zij slaagden er echter niet in om doelman Cillessen in de eerste helft te passeren.

Ajax zette daar wat kleine kansjes voor De Sa en Sigthórsson tegenover, maar daar was het wel mee gezegd. Na de pauze hielp Van der Hoorn Red Bull Salzburg in het zadel door zijn eigen doelman te passeren. Dit was voor de thuisploeg het sein om de mouwen op te stropen en de score wat verder op te hogen.

Via Mané en Soriano slaagde de Oostenrijkse formatie hier vervolgens glansrijk in, waardoor het opnieuw 3-0 stond. In de slotfase wist Klaassen nog wel te scoren, al had hij hier een been van een tegenstander voor nodig.

Door deze nederlaag evenaart Ajax een negatief record in de knock-outfase van het Europees voetbal. Ook in 1981 werden de Amsterdammers na een tweeluik met 6-1 uitgeschakeld. Destijds was Tottenham Hotspur de opponent.

Red Bull Salzburg

3 - 1
( 3 - 0 )

Ajax

56' van der Hoorn (e.d.)
 66' Mané
 77' Jonathan Soriano