'Coulson wist van afluisteren News of the World'

David Coulson, de oud-hoofdredacteur van de opgedoekte schandaalkrant News of the World, wist dat beroemde personen werden afgeluisterd. Een getuige in het proces tegen Coulson en zes anderen zei dinsdag dat hij een voicemailbericht van de telefoon van acteur Daniel Craig in 2005 aan Coulson heeft laten horen.

Getuige Dan Evans vertelde de rechter dat hij in 2005 de voicemails van Craig afluisterde. In een van de berichten was een vrouw te horen. "Hoi, ik ben het. Ik kan nu niet praten. Ik ben bij de Groucho met Jude. Ik houd van je." Het bericht was ingesproken door actrice Sienna Miller, die op dat moment een relatie had met acteur Jude Law. NotW kopte de volgende dag dat Craig en Miller er een affaire op na hielden.

Volgens Evans droeg Coulson hem op de herkomst van de informatie te verhullen. De hoofdredacteur gaf hem opdracht een kopie te maken en deze bij de receptie van de krant achter te laten. Op deze manier moest het er op lijken dat een anonieme bron de opname had doorgespeeld, aldus Evans.

Evans heeft al eerder bekend tussen 2005 en 2010 telefoons te hebben gehackt voor News of the World. Coulson, die de redactie van 2003 tot 2007 leidde, ontkent net als de zes andere verdachten in de zaak alle betrokkenheid bij het afluisterschandaal.