PEC en Jans eens over nieuw contract

Ron Jans staat ook volgend seizoen voor de groep bij PEC Zwolle. De 55-jarige coach tekent binnenkort voor één jaar bij in Zwolle. Jans volgde na vorig seizoen Art Langeler op bij PEC Zwolle.

De clubleiding is tevreden over de ontwikkeling van het eerste elftal en biedt Jans een nieuw contract aan in het IJsseldeltastadion. De Zwollenaren staan na de eerste seizoenshelft op de elfde plaats. De middenmoter hervat de competitie komende zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. PEC Zwolle begon ijzersterk aan het seizoen en deed zelfs enkele weken bovenin mee. Na een mindere serie voor de winterstop zakte de ploeg van Jans richting het rechter rijtje.

De clubleiding én Jans zijn tevreden over de samenwerking. Dat bleek tijdens gesprekken op het trainingskamp in Zuid-Afrika, waar PEC Zwolle zich voorbereidde op het restant van het seizoen. "Op een punt en een komma na is alles rond", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen Voetbal International.

"De samenwerking verloopt uitstekend, waarbij we van beide kanten nog volop groeimogelijkheden zien. Voor ons gevoel staan we pas aan het begin van een mooie weg", aldus Nijkamp. PEC Zwolle wil ook verder met de overige leden van de technische staf.

Keeperstrainer Jacques Storm tekent voor twee jaar bij in Zwolle. Storm kwam vorig jaar zomer over van ADO Den Haag. Assistent René Hake kan ook zijn contract verlengen. PEC Zwolle is nog met Hake in gesprek over een nieuwe verbintenis.