S. de Jong: "Situatie is deze zomer anders"

De kans is groot dat Siem de Jong (24) na dit seizoen bij Ajax vertrekt. De aanvoerder van de Amsterdammers is toe aan een nieuwe uitdaging.

De Jong groeide in de afgelopen jaren uit tot een steunpilaar van Ajax. Onder leiding van trainer Frank de Boer werden de hoofdstedelingen drie keer op rij kampioen van Nederland. De in Zwitserland geboren De Jong hoopt met een vierde opeenvolgende landstitel afscheid te nemen in de Amsterdam ArenA.

De zesvoudig international heeft nog een contract tot de zomer van 2015. De Jong hoopt dat Ajax een mooie transfersom kan ontvangen voor hem. "Het kan niet de bedoeling zijn dat ik over anderhalf jaar gratis vertrek. Daar heeft Ajax niks aan en ikzelf ook niet", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Deze maand werd de naam van De Jong al gelinkt aan AC Milan en Newcastle United. De middenvelder stond de laatste jaren vaker in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar tot een transfer kwam het niet. "Deze zomer is de situatie anders", vertelt de 24-jarige Ajacied.

"Dan heb ik nog maar één jaar een contract, dus misschien ben ik dan eerder geneigd in te gaan op belangstelling van een club die vorig jaar niet op mijn lijstje stond. Als er niks op mijn pad komt? Daar heb ik nog niet over nagedacht", besluit De Jong.

De captain van Ajax is bezig aan zijn zevende seizoen in Amsterdam. De Jong was in 160 competitieduels goed voor 55 doelpunten. Deze jaargang scoorde de middenvelder vijf keer in tien optredens. Door een blessure miste hij een deel van de eerste seizoenshelft. Ajax hervat de competitie zondag in eigen huis tegen PSV.