Rotterdam loot Poolse ploeg bij EHL

HC Rotterdam speelt in de achtste finale van de Euro Hockey League (EHL) tegen het Poolse Grunwald Poznan. Oranje Zwart neemt het op tegen het Engelse Surbiton HC, terwijl Kampong via het Belgische KHC Dragons een plek in de kwartfinale probeert te bereiken. Dat wees de loting uit, die de EHL maandag bekendmaakte.

De Nederlandse ploegen plaatsten zich via de competitie voor de poulefase van de EHL. Omdat alle drie de clubs eerste werden in hun groep, ontlopen ze elkaar in de achtste finales. De groepswinnaars werden door middel van loting gekoppeld aan de nummers twee van de poules. De knock-outfase van het toernooi wordt in april volgend jaar afgewerkt bij Oranje Zwart in Eindhoven.

De wedstrijd van regerend Nederlands kampioen Rotterdam is op 16 april. Ook het Utrechtse Kampong speelt op die datum zijn wedstrijd. Oranje Zwart neemt het een dag later op tegen de Engelse opponent. De halve finales van het toernooi vinden plaats op eerste paasdag, 20 april. De finale is op tweede paasdag.

De EHL bestaat sinds 2007 en wordt gedomineerd door Nederland en Duitsland. Beide landen leverden de helft van de in totaal zes winnaars. HGC uit Wassenaar pakte de titel eenmaal. Bloemendaal wist het toernooi tweemaal te winnen, waaronder dit voorjaar. De titelverdediger wist zich voor de lopende editie niet te plaatsen.