Cocu: "Schaars is een belangrijke schakel"

De blessure van Stijn Schaars komt PSV bijzonder ongelegen. De Eindhovenaren kunnen de slimheid en routine van de 29-jarige middenvelder goed gebruiken."

Voorlopig zal PSV het echter zonder Schaars moeten stellen. Phillip Cocu baalt. "Stijn is een heel belangrijke schakel in ons team", steekt hij van wal in gesprek met De Telegraaf. "Niet alleen als speler, maar ook als iemand, die ervaring heeft, inzet heeft en sturing kan geven aan een wedstrijd."

Bij balverlies neemt Schaars regelmatig de rol van aanjager op zich. "Bijvoorbeeld het druk zetten op Vitesse werd voor een groot deel aangestuurd door hem. Dan is duidelijk, dat het wegvallen van Stijn een belangrijke aderlating is."

De voorbije wedstrijden werd Schaars op het middenveld gekoppeld aan Oscar Hiljemark. De Zweedse middenvelder voelde een klik met de Oranje-international en had die samenwerking graag voortgezet.

"Het klikte goed samen", aldus Hiljemark. "Het is een duidelijke manier van spelen. Als hij gaat, blijf ik en andersom. We steunen elkaar. Nu zal het middenveld anders ingevuld worden. Ik heb er vertrouwen in, dat dit goed gaat komen."

De in januari overgekomen Zweeds international ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. "Eén van mijn kwaliteiten is anderen beter laten functioneren en hard werken voor het team. Daarnaast ben ik een persoon, die altijd verantwoordelijkheid neemt. Daarom wil ik graag een leider zijn."