'Cocu laat Toivonen in de basis staan'

PSV hoopt morgenavond een grote stap in het Europa League-toernooi te zetten. Bij een eventuele zege op PFC Ludogorets 1945 bestaat zelfs de mogelijkheid dat de ploeg met vertrouwen naar De Kuip afreist. Daar wacht zondag de kraker tegen Feyenoord.

Philip Cocu liet op de laatste persconferentie in elk geval weten niets te veranderen aan zijn huidige middenveld. Dat betekent dus dat Stijn Schaars, Ola Toivonen en Adam Maher zeer waarschijnlijk in de basis starten.

"Want we creëren wel veel kansen in de wedstrijden", was de reactie van Cocu. "Zo willen we graag spelen. We hebben gekozen voor een herkenbare speelstijl met dominant voetbal op het middenveld. Alleen het rendement is niet hoog genoeg."

Hierdoor lijkt Maher tegen PFC Ludogorets 1945 opnieuw niet op zijn favoriete positie te starten. Deze wordt nog altijd ingenomen door Toivonen, die een aflopende verbintenis bij PSV heeft. "Maar als je zoals zaterdag tegen sc Heerenveen 75 procent balbezit hebt, dan is dat een goede basis", motiveerde Cocu zijn beslissing. "Als ploeg moeten we daar gewoon meer rendement uit halen."