Russische minister belooft beterschap met dopinglab

Rusland doet er alles aan om te voorkomen dat het antidopinglaboratorium dat tijdens de Olympische Spelen in Sochi testen moet uitvoeren definitief wordt geschorst. Dat meldde de minister van sport Vitali Moetko maandag als antwoord op maatregelen van de mondiale antidopingwaakhond WADA.

Het Russische antidopinglaboratorium kreeg zondag te horen dat het voorlopig geen testen mag uitvoeren. Het WADA is ontevreden over de werkwijze en geeft het lab tot 1 december om de kwaliteit van de dopingtesten op te krikken. Gebeurt dat niet, dan volgt een schorsing van zes maanden.

Volgens Moetko neemt Rusland de kritiek van het WADA ter harte. "Natuurlijk zal er werk worden gemaakt van de aanbevelingen die zijn gedaan", beloofde de minister. "Er is wat dat betreft geen enkel probleem."

Het WADA liet eerder al merken niet te schromen om harde maatregelen te nemen. Zo schorste de waakhond een lab in Rio de Janeiro dat volgend jaar voetballers moest gaan controleren bij het WK in Brazilië. De monsters moeten nu naar een lab in het Zwitserse Lausanne worden gevlogen.