[PL] Chelsea voorkomt thuisnederlaag tegen West Brom

Chelsea heeft zaterdag in de Premier League ternauwernood een punt gered tegen West Bromwich Albion. Eden Hazard schoot in de 95e minuut een strafschop binnen voor de Blues. Samuel Eto'o had de thuisploeg in de 45e minuut op voorsprong gezet, maar Shane Long en Stéphane Sessegnon zetten vervolgens de wedstrijd op zijn kop.

Liverpool won met overmacht van het Fulham van de geplaagde trainer Martin Jol: 4-0. Met twee doelpunten had Luis Suarez een groot aandeel in de zege. Fulham-speler Fernando Amorebieta had met een eigen doelpunt de score geopend, Martin Skrtel zorgde voor de 2-0. Fulham-doelman Maarten Stekelenburg was ondanks dat hij vier keer moest vissen de uitblinker bij de Londense club.

Bij Aston Villa - Cardiff City eiste Leandro Bacuna een hoofdrol voor zich op. Hij scoorde de eerste Villa-goal uit een vrije trap en maakte zo een einde aan een reeks van 450 minuten zonder doelpunt van de ploeg uit Birmingham. Libor Kozak bepaalde de eindstand op 2-0.

Southampton, waar Jos Hooiveld weer op de bank bleef, won met 4-1 van Hull City. Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert, Adam Lallana en Steven Davis scoorden voor de thuisploeg. Lambert scoorde niet alleen, maar gaf ook twee assists. Yannick Sagbo maakte aan het begin van de tweede helft de tegentreffer, maar toen stond Hull al met 3-0 achter.

Crystal Palace en Everton scoorden niet. In Londen bleef het 0-0.