Australische bond sprak al met Hiddink

Guus Hiddink is een van de kandidaten om de ontslagen Holger Osieck op te volgen als bondscoach van Australië. Voorzitter David Gallop van de Australische voetbalbond heeft al een gesprek gehad met de Nederlandse trainer, die de Socceroos in 2006 naar de achtste finales van het WK in Duitsland loodste. Het is niet duidelijk of Hiddink interesse heeft.

Volgens Gallop ging het slechts om een oriënterend gesprek. "We hebben altijd contact met hem gehouden en het is eerlijk om te zeggen dat we onze voelsprieten hebben uitgestoken", vertelde hij aan Fox Sports News. "Meer is er op dit moment nog niet aan de hand."

De Australische bond wil niet te lang wachten met het aanstellen van een nieuwe bondscoach. Voor de interlandperiode van november moet er duidelijkheid zijn. Voorlopig neemt assistent Aurelio Vidmar de taken waar. Australië heeft zich al geplaatst voor het WK van volgend jaar in Brazilië.

Op het lijstje met kandidaten staan ook de namen van de Australiërs Graham Arnold, Ange Postecoglu en Tony Popovic. "Het is absoluut zinvol om een Australische coach aan te stellen", vindt Gallop. "Of het daar nu het juiste moment voor is, moeten we bekijken."

Hiddink is niet de enige Nederlander die wordt genoemd. In de Australische media zingt ook de naam van Frank Rijkaard rond, net als die van de Argentijn Marcelo Bielsa en de Fransman Gérard Houllier.