Vroege testfootage Mighty No. 9

Vandaag kondigde het nieuwe bedrijf van Mega Man-bedenker Keiji Inafune, Comcept, aan dat het de Unreal-engine gaat gebruiker voor hun eerste game Mighty No. 9. De game wordt gefinancierd middels Kickstarter en heeft al meer dan drie miljoen dollar opgehaald.

Met nog 25 uur te gaan en nog twee openstaande stretch goals probeert het team de mensen warm te krijgen middels onderstaande video. In slechts een paar dagen tijd heeft men de onderstaande vroege versie ontwikkeld. De versie bevat slechts plaatsvervangede 3D-modellen en animaties, en bevat nog helemaal geen shaders. Het is dan ook bedoeld om te visualiseren hoe de game ongeveer uit moet gaan pakken middels de Unreal Engine. Toch laat men de fans even koekeloeren, in de open geest van Kickstarter.

Might No. 9 komt inmiddels naar Windows, Mac, Linux, PS3, Xbox 360 en Wii U, maar als er nog $500.000 extra wordt binnengehaald komt de game ook naar Xbox One, PlayStation 4, PlayStation Vita en 3DS. Om dit bedrag binnen te halen heeft men voor Europese fans een speciale PayPal-pagina geopend. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt, maar volgens de onderstaande video heeft men pas zeven dagen ontwikkeling achter de rug. Dat kan dus nog wel even duren!