Luiten op dreef in Schotland

Golfer Joost Luiten doet bovenin mee bij de Alfred Dunhill Links Championship. De winnaar van de KLM Open liep vandaag een ronde van 63 slagen (-9), waarmee hij na twee ronden op -14 staat. Alleen de Engelsman Tom Lewis doet het nog één slag beter.

Het toernooi in Schotland wordt gespeeld op de banen St. Andrews, Carnoustie en Kingsbarns. De deelnemers lopen op elk van de banen een ronde, waarna na de derde ronde pas de schifting plaatsvindt. De finale wordt afgewerkt op St. Andrews.

Luiten kwam vandaag in actie op Kingsbarns, waar ook de Amerikaan Peter Uihlein in actie kwam. Hij tekende met een evenaring van het baanrecord van 60 slagen (-12) voor de beste prestatie van de dag. Gisteren speelde Luiten op het als lastig bekend staande Carnoustie een ronde van 67 slagen (-5).

Andere Nederlanders die meedoen zijn Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber. Derksen staat na twee ronden gedeeld 46e met een score van -7. Hij speelde gisteren op Kingsbarns en vandaag op St. Andrews. Lafeber staat met -3 gedeeld 92e. Hij kwam al in actie op St. Andrews en Carnoustie.