[PL] City haalt uit in Manchester Derby

Manchester City heeft de derby tegen Manchester United zondag met 4-1 gewonnen. Sergio Agüero (2x), Yaya Touré en Samir Nasri kwamen tot scoren voor de thuisploeg, dat nu met tien punten gedeeld tweede staat in de Premier League. United moest Robin van Persie vanwege een blessure missen. De ploeg van de Oranjespits blijft staan op zeven punten.

Agüero zorgde na ruim een kwartier op aangeven van Aleksandar Kolarov voor de 1-0. Touré profiteerde vlak voor rust van matig uitverdedigen en schoot de 2-0 binnen. In de vijftigste minuut stond dankzij Agüero en Nasri 4-0 op het bord, waarna Wayne Rooney de eer in de 87e minuut redde voor United met een rake vrije trap.

De 4-1 zege is geen record voor City. De kampioen van 2012 vernederde United twee jaar geleden op Old Trafford met 6-1.

Tottenham Hotspur won met 1-0 bij Cardiff City en gaat samen met aartsrivaal Arsenal aan kop met twaalf punten. Paulinho scoorde in de 93e minuut met een subtiele hakbal de enige goal van de wedstrijd. Oud-Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen en oud-AZ'speler Moussa Dembélé kwamen in actie voor de Spurs.